Tagasi üles
The 3 steps are Choose table, Choose variable and Show result. You are currently at Vali muutujad

RTU057: Keskmine toitainete tarbimine päevas soo, vanuse ja kehamassiindeksi (KMI) järgi

Vali muutujad

13.07.2017
väärtus
Rahvastiku toitumise uuring 2013-2014
Tervise Arengu Instituut
RTU057
Mõisted ja metoodika
rtuinfo
Now you have come to the page, Choose variable. This page give you the oportunity to select which variables and values you want to display in your result of the table. A variable is a property of a statistical unit. The page is divided into several boxes, one for each variable, where you can select values by click to highlight one or more values. It always starts with the statistics variable which is the main value counted in the table.
Märgi soovitud muutujad ja vali, kas tahad tabelit näha ekraanil või see failina alla laadida. Sümboliga * tähistatud muutujatest tuleb valida vähemalt üks väärtus. Abiinfo
Field for searching for a specific value in the list box. This is examples of values you can search for.Energia, kJ , Energia, kcal , Valgud, % energiast ,

Valitud 0 kokku 49

Valitud 0 kokku 3

Valitud 0 kokku 5

Valitud 0 kokku 5

Valitud lahtrite arv:
(suurim lubatud arv on 800 000)

Ekraanil ei saa korraga vaadata üle 6 000 rea ja 80 tulba

Valitud lahtrite arv ületab suurimat lubatud arvu 800 000

Märkused:

Mõisted ja metoodika 13.07.2017 lisatud 2–9 a laste energiatarbimise ja makrotoitainete tarbimise andmed.
* Retinooli ekvivalent. Vitamiiniks A loetakse retinooli (bioloogiliselt aktiivne vorm) kõrval ka vitamiin A eelühendeid, näiteks beetakaroteeni. Mõiste retinooli ekvivalendid (RE) abil on võimalik eri kujul omastatud vitamiini A väljendada sama ühiku kaudu. 1 RE = 1 mg retinooli = 12 mg beetakaroteeni
** Niatsiini ekvivalent. Teatud kogus niatsiini (vitamiin B3) võib organismis moodustuda aminohappest trüptofaan. Mõiste niatsiini ekvivalent abil on võimalik toidust omastatud niatsiini ja selle eelühendeid väljendada sama ühiku kaudu. 1 NE = 1 mg niatsiini = 60 mg trüptofaani
Kuna tegu pole põhitoitainetega, on toidu koostise andmebaasis info üksikute rasvhapete (palmitiin-, steariin, linool- ja linoleenhape ning trans-rasvhapped) ja suhkrute (sahharoos, laktoos, maltoos, glükoos, fruktoos ja galaktoos) kohta ebatäielik ning nende toitainete tarbimine on seetõttu alahinnatud.
Tervise Arengu Instituut
Paldiski mnt 80, 10617 Tallinn / tel 659 3900 / e-post tai@tai.ee